Pečení patří mezi oblíbené kuchařské disciplíny. Může jít o jídla z jednoho pekáče, masové pečínky, zapékanou zeleninu či sladké dobroty – koláče, buchty, dorty. Bez trouby se neobejde žádný zapálený kuchař, cukrář ani pekař. Pokud se chcete pustit do pečení a hledáte inspiraci, souhrn receptů z našeho cyklu Domácí pečení Vám může být nápomocen.
Kakaový drobenkový koláč se zakysanou smetanou
Vepřová roláda v pivní marinádě se zadělávaným hráškem
„Slepý myši“ s česnekem
Ovoce v županu aneb křehké máslové taštičky s tvarohem a ovocem
Tenké plátky bůčku s hruškovým chutney
Gratinované zeleninové ragú
Kachní roláda plněná hruškami se šípkovou marmeládou
Vepřová roláda plněná červenou řepou
Koláč s karamelizovanými jablky
Pečený králík v zelenině na pivu s chlupatým knedlíkem
Vepřová roláda s bylinkovým pivním karamelem a křenovými brambory
Rychlé medové řezy
Vepřový wok v bramboráku
Zapečené papriky plněné zeleninou a sýrem
Kakaová roláda s čokoládovým krémem a višněmi
Hovězí roláda à la roastbeef
Krůtí roláda s povidly, sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Povidlovo-makoví ježci
Ořechový páj
Vanilkový cupcake 1-2-3-4
Králičí stehno se špenátovou nádivkou
Paštika z králíka
Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou a rozmarýnové brambory
Rebarborový koláč
Třešňová bublanina
Kotlety marinované v cognacu se zapečeným květákem v bešamelu
Zeleninový koláč
Jablečný závin z pivního těsta
Marinovaná vepřová panenka se zeleninou ESCALIVADA a omáčkou ROMESCO
Dvoubarevná bábovka s rozinkami a mandlemi
Pečená hovězí svíčková po anglicku s kaparovou a hořčičnou omáčkou, fazolové lusky s vypečenou slaninou a smetanové brambory
Pečená pražma (doráda) na mořské soli, citrusech a bylinkách se zeleninou a dresinkem z pečených rajčat
Kokosové řezy
Větrníčky
Zelný závin
Makový dort se švestkovými povidly
Vaření na hradech a zámcích
Putování po našich krajích
Legendy české kuchyně
Vaření na cestách
Bábovky
Jak na maso
Domácí pečení
Česká klasika
Sladkosti pro celou rodinu
Úsporná jídla
Recepty s ovocem
Věčné lahůdky
Fit rodinka