Moučníky a cukroví

Dvoubarevná bábovka s rozinkami a mandlemi

Poctivá a hutná je bábovka od Filipovy babičky.

150 g másla
3 žloutky
220 g krupicového cukru
1 citron
280 g polohrubé mouky
½ balíčku prášku do pečiva
125 ml mléka
sníh ze tří bílků
25 g kakaového prášku
3 lžíce vody
1 vanilkový lusk
tuk a mouka na vymazání formy
80 g rozinek máčených v rumu
80 g mandlí se slupkou
tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

V misce utřeme máslo do pěny, za stálého míchání přidáme žloutky, cukr, citronovou kůru, po částech vmícháváme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Po částech vmícháme tuhý sníh.

Dále hmotu rozdělíme na dva díly a do jedné vmícháme rozinky a do druhé kakaový prášek. Do vymazané a vysypané formy na bábovku střídavě vléváme světlou a tmavou hmotu a prokládáme mandlemi. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu. Upečenou bábovku vyklopíme a posypeme cukrem.

Další recepty Celý díl