Zeleninová jídla

Zapečené papriky plněné zeleninou a sýrem

… bezmasé, efektní a výtečné.

4 porce

4 velké červené papriky
olivový olej
1 cuketa
1 lilek
1 červená cibule
4 stroužky česneku
hrst bazalky Avokádo
mletý pepř
100 ml bílého vína
1 konzerva drcených rajčat
100 g sýru ementál
sůl

Cuketu rozkrojíme, vyjmeme semínka a spolu s lilkem nakrájíme na kostky cca 1 x 1 cm, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek nahrubo nasekáme. Lilek opečeme v pánvi na rozehřátém oleji (oleje je třeba větší množství, protože především lilek ho hodně pojme). Přidáme cibuli, opečeme zprudka a rychle, poté cuketu a na závěr česnek. Nesolíme. Ochutíme mletým pepřem, bazalkou, zastříkneme bílým vínem, vmícháme drcená rajčata a až na závěr osolíme. Odstavíme a vmícháme strouhaný ementál.

Paprikám odřízneme vršek se stopkou a jemně odkrojíme i špičky, aby

papriky dobře stály. Z paprik odstraníme semínka, naplníme směsí, zaklopíme paprikovými „pokličkami“ se stopkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Další recepty Celý díl