Maso

Vepřová roláda plněná červenou řepou

Jedna z dalších variant, jak využít chuťové vlastnosti červené řepy.

6−8 porcí

600 g vepřové kýty
1 cibule
4 stroužky česneku
80 g sádla
200 g vařené červené řepy
80 g cukru
1 ks badyánu
4 ks hřebíčku
200 ml 10° piva
mletý pepř
sůl

Bylinková kaše

600 g oloupaných brambor
100 ml mléka
40 g másla
snítka tymiánu
snítka plocholisté petrželky
sůl

Kýtu rozřízneme na plát a přes folii rozklepeme, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a opečeme na polovině sádla dozlatova, přidáme nastrouhanou červenou řepu, opečeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme badyán, hřebíček, osmahneme a zalijeme pivem, podusíme, zredukujeme a necháme zchladnout. Vyjmeme koření a poklademe na připravené maso, zabalíme a svážeme motouzem.

V pekáči na druhé polovině sádla opečeme roládu ze všech stran a vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi hodinu a půl. Upečenou roládu krájíme na kolečka.

Brambory uvaříme doměkka a scedíme. Na másle orestujeme nasekané

bylinky a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a společně se solí vešleháme do rozmačkaných brambor.

Další recepty Celý díl