Maso

Vepřový wok v bramboráku

Smažený bramborák plněný směsí s křehkou panenkou a zeleninou je výborným pohoštěním i pro větší společnost.

4 porce

200 g vepřové panenky
sůl
1 lžíce bramborového škrobu
olej
1 čerstvá chilli paprička
4 stroužky česneku
100 g červené cibule
100 g červené papriky
100 g pórku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
6 lžic ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky

bramborák

¾ kg brambor
3 vejce
2 stroužky česneku
mletý pepř
směs koření na bramborák Avokádo
asi 150 ml mléka
ovesné vločky
olej

Nejprve připravíme těsto na bramborák. Brambory a česnek najemno nastrouháme, smícháme s vejci, mlékem, mletým pepřem, kořenicí směsí na bramborák, ovesnými vločkami, zamícháme a necháme odstát.

Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a promícháme

s bramborovým škrobem.

Zeleninu nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a chilli na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, zprudka opečeme maso a vyjmeme na talíř. Podle potřeby přidáme do stejné pánve trochu oleje, opečeme chilli a česnek a postupně přidáváme zeleninu podle tvrdosti, vždy zprudka opečeme. Na závěr ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou, promícháme, plníme do bramboráků a podáváme.

Další recepty Celý díl