Zeleninová jídla

„Slepý myši“ s česnekem

Věříme, že se „slepý myši“ stanou populární i ve Vaší kuchyni. Jsou naprostým hitem letošní zimy!

4 porce

4 porce

600 g brambor typu B
10 stroužků česneku
100 g másla
sůl

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky, jako když je vaříme na přílohu. Omyjeme a dobře osušíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova a občas promícháme.

Mezitím utřeme česnek se solí a smícháme s rozpuštěným máslem ve velké míse. Přidáme upečené brambory, dobře promícháme a ještě na 5 minut necháme přikryté utěrkou, aby se brambory nasákly. Podáváme s mlékem nebo kefírem.

Další recepty Celý díl