Zeleninová jídla

Gratinované zeleninové ragú

Zelenina na másle, ovoněná muškátovým květem a zjemněná smetanou, je velká dobrůtka. Když vystydne, dobrůtkou zůstává.

4 porce

100 g cibule
4 stroužky česneku
50 g přepuštěného másla
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g dýně hokaido
100 g vařené červené řepy
200 ml 33% smetany
muškátový květ
snítka tymiánu
svazek pažitky
sůl
100 g sýru kaškaval

Cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme, opečeme na přepuštěném másle dozlatova, poté přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, ochutíme muškátovým květem, drhnutým tymiánem, najemno nakrájenou pažitkou, osolíme a zjemníme smetanou.

Zeleninovou směs vložíme do máslem vymazaných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v rozehřáté troubě pod grilem na 220 °C dozlatova.

Další recepty Celý díl