Vánoce
Pokud stále tápete, které cukroví připravit pro vánoční dny nebo kterým slavnostním pokrmem inovovat štědrovečerní či sváteční stůl, nechte se inspirovat následujícím výběrem receptů, které jste mohli vidět v adventních dílech v průběhu minulých pěti sérií Herbáře.
Jahelník II
Sušenky z čočkové mouky s čokoládou
Škvarkové cukroví
Zemlbába Jany Prachařové
Vánočka
Ořechový salám
Nepečené raw cukroví
Nepečené šípkové cukroví
Vánoční štola
Medvědí tlapky neboli pracny
Mokrý vánoční dort
Mozartovy koule
Masarykovy knoflíky
Mandlové kuličky
Zázvorky z čerstvého zázvoru
Anýzky
Vánoční omáčka
Britský vánoční pudink
Jahelník
Perníčky se sirobem
Hluchec a staročeská kachna
Kapří hranolky s hrachovou kaší
Rostbeef aneb hovězí roštěná
Pečený králík
Kapr namodro
Kapr pečený na sardeli podle Šroubka
Prvorepublikový bramborový salát
Štěpánská pečeně
Hovězí po burgundsku
Česká ryba – rybí pekáč
Kančí se šípkovou
Jablečný punč jako za první republiky
Svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím
Novoroční hrstkovka podle Kateřiny
Polévka z ráje podle Lindy
Polévka z ráje podle Kateřiny
Kapr na černo
Krkonošský houbový kuba
Bylinková svíčková s bylinkovou bagetou
Obřadní chleby
Vizovické pečivo
Mikulášský vrkoč
Pravý perník
Vrkoč