Krkonošský houbový kuba

300 g krup
50 g sušených hřibovitých hub
3 dcl sádla nebo oleje
2 menší cibule
¾ l vody
špetka majoránky
čerstvě mletý pepř
lžička drceného kmínu
půl paličky česneku

Kroupy propláchneme ve studené vodě. Na sádle, popřípadě na oleji v hrnci dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté kroupy a krátce osmahneme. Osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Houby nakrájíme na menší kousky, orestujeme na másle a lehce podlijeme vodou. Krátce podusíme a vše smícháme s uvařenými krupkami. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Směs vložíme do vymaštěné zapékací formy a při teplotě 180 °C zapečeme do zlatohněda.

Krkonošský houbový kuba

Krkonošský houbový kuba