Herbář
Přehled dílů
1. prosince
XII. řada
Jídla ze skanzenu: Vánoční marmeláda z mišpulí a staropražské kořenky — Regionální potravina: Pršut z Mangalice — Pizza — Levandulové údolí — Makový jáhelník
24. listopadu
XII. řada
Úvod — Regionální potravina: Sušené ovoce od Karpatky — Vaření s Michalem Hromasem - Hummus s jehněčím masem — Trnková lízačka
17. listopadu
XII. řada
Úvod — Quiche — Regionální okénko — Kachna s plentou a čokoládovou omáčkou — Tulipány — Jídla ze skanzenu: Pracharanda
10. listopadu
XII. řada
Úvod — Polévka Ajiaco — Regionální okénko: Třešňovice Šitner — Bylinná farma Květomluva — Jídla ze skanzenu: Živáňská pečeně
3. listopadu
XII. řada
Úvod — Japonské okurky salátovky — Květáková musaka — Regionální okénko: Kozí mléko — Stir-fry — Jídla ze skanzenu: Klementovy žitné houstičky
27. října
XII. řada
Úvod — Jarní polévka - zelený boršč — Šťovníkový chléb — Regionální okénko: Kváskový chléb — Lilkový dort — Jídla ze skanzenu: Legionářské řezy
20. října
XII. řada
Úvod — Druhy rajčat — Sugo, kečup a lečo z rajčat — Nakládané okurky — Regionální okénko: Rokytnický lesní med — Jídla ze skanzenu: Kuřecí plátek s broskví a kroketami
17. prosince 2023
XI. řada
Úvod — Černý Kuba z pohanky — Regionální okénko: Selský kvasový pecen — Bezlepková vánočka podle Maškrtnice — Jídla ze skanzenu: Hoši
10. prosince 2023
XI. řada
Sjezdy na historických saních rohačkách — Limoncello - italský citronový likér — Regionální okénko: Hostětínský mošt jablko-meruňka — Popraskané citronové sušenky s limoncellem — Povidla připravovaná v kotli — Jídla ze skanzenu: belíšky s povidly
3. prosince 2023
XI. řada
Batáty — Regionální okénko: Řemeslný sýr — Páni neboli Pajtáši — Fíky — Biskupský chlebíček podle Anuše Kejřové