
Herbář
Přehled dílů

26. listopad
Máta — Regionální okénko: Medové rajče — Hovězí stew s hruškami — Květinová farma — Jídla ze skanzenu: Kačenky (Kačičky)

19. listopad
Úvod — Domácí fermentovaná limonáda - kombucha — Regionální okénko - Pivovar Antoš — Koření - paprika — Maďarský perkelt s tarhoňou — Domácí trdelník podle Maškrtnice

12. listopad
Úvod — Kyjevský řízek — Regionální okénko: Makový olej — Kvasové wafle — Vojšické louky — Jídla ze skanzenu: Námořnický řízek

5. listopad
Úvod — Lečo z ačokči — Regionální okénko: SZIF-Česnek — Kimchi — Biotop Váté písky — Závin z odpalovaného těsta s mákem a švestkami

29. říjen
Úvod — Kukuřičný chowder se pstruhem — Džem extra jablko černý bez — Koprovka z batátů a dyní — Jídla ze skanzenu: Pekařské kosti

22. říjen
Úvod — Recepty z lilku — Regionální okénko: Bio tvaroh — Rozkvetlé sušenky — Karafiáty — Houstičky plněné masem

15. říjen
Úvod — Dýňový chlebíček — Regionální okénko - Med - Včelí farma u Toupalů — Zpracování cuket — Jarní cibuloviny — Jídla ze skanzenu: Vlaštovčí hnízda

18. prosinec 2022
Zámek Mcely — Herbář v obraze — Denisa Barešová — Kvásková batátová hvězda se slaným karamelem — Regionální okénko: Bio hovězí svíčková — Jídla ze skanzenu: Vánoční večeře

11. prosinec 2022
Karobové úly pro pejsky — Regionální okénko: Makový dort — Domácí kečup — Mykorhiza - soužití hub a rostlin — Medicinální maltovaná vína — Jídla ze skanzenu - Plněná štika

4. prosinec 2022
Zlatá česká kropenka — Slezský norik — Ekologické udržitelné hospodaření — Pohanka s brynzou — Ekologické zemědělství s panem Hutařem — Jídla ze skanzenu: Koblihy