Herbář VI

Toto je Nový Herbář. Sezóna první. Hrdě staví na tom, co už bylo.

V pěti úspěšných řadách Herbáře tvůrci představili sto padesát druhů nejběžnějších léčivek, osobité hosty a také spoustu dobrého jídla. Šestá série stojí pevně na předchozích pěti řadách, a přesto je nová a čerstvá. Otevírá se lidem, kteří chtějí žít zdravě, zůstat fit, kteří se zajímají o kvalitu potravin, tradici, ekologii a samo sebou také o vaření. „Už pět let v Herbáři představuji léčivé účinky bylin a zkouším recepty našich předků. Ti ale žili a léčili se v jiné době. A já si tak říkala, že po té pěkně dlouhé řádce prozkoumaných bylin je na čase, abych se na Herbář podívala nově. Tak, aby diváci viděli, jak to, co jsme společně těch pět let zkoušeli a co jsme se dozvěděli, můžeme opravdu používat v každodenním životě. Bude to letos moderní televizní i knižní kuchařka, doufám na dalších sto let. Plná bylin, zdraví a inspirace,” říká o novém Herbáři jeho tvůrkyně a úspěšná autorka knih o jídle, herečka Kateřina Winterová.

Její nový Herbář je show o jídle, zdravém životním stylu, přírodě a ekologii. „Zdravá krajina, zdravé suroviny, zdravé recepty a zdraví lidé. To je filozofie Herbáře. Jíst a žít podle ní můžeme zvládnout všichni,” doplňuje Winterová. Každý díl bude uvozen situací ze zahrady nebo přírody, která následně ovlivní obsah celého dílu – například příprava fialkového sirupu, sadba původních odrůd a využití jejich neopakovatelné chuti nebo vypouštění pstruhů v Krkonoších. V televizní kuchyni Kateřině pomůže několikanásobná Foodblogerka roku, Markéta Pavleye z blogu Kitchenette. Na polích a zahradách to budou ti nejlepší v oboru z celého Česka. Vrcholem každého dílu bude hlavní recept – tematický, doplněný o základní informace týkající se způsobu pěstování nebo chovu suroviny.