Herbář VIII

Moderní pořad o jídle, kvalitních surovinách a přírodě.

Osmá řada Herbáře bude letos s podtitulem Doma – ze zahrady přímo na talíř. Tentokrát budeme s Kateřinou Winterovou trávit čas v Čechách a na Moravě, nahlédneme pod její ruce při pěstování starých odrůd zeleniny i babiččiných květin a zjistíme, že je zde obklopena spoustou zvířecích společníků. Ze zahrady Kateřina přinese čerstvou zeleninu do kuchyně, kde pro nás společně s jejími hosty Markétou PavlejeJulianou Fischerovou připraví sladká, slaná, moderní i tradiční jídla. Budeme často péct, chléb i dezerty. A to i v oblíbené rubrice Jídla ze skanzenu.

Ze zahrádky a kuchyně se vypravíme také do ostatních koutů naší domoviny. Projdeme se po loukách, horách i v údolí podél horských potoků. Při putování navštívíme české chovatele i pěstitele a výrobce kvalitních potravin. A jako každý rok s Herbářem projdeme podzimem až do Vánoc.

Co si sami vypěstujeme, je nejlepší. Zahrada je vášeň a radost na celý život. A nejsem sama, která to už ví. Když vaříme z vlastnoručně vypěstovaných plodin, máme velkou šanci trumfnout i luxusní restaurace. A kromě toho budeme péct. Prý teď peče celé Česko, což je skvělé, protože tradiční i moderní domácí pečení z těch nejlepších surovin je nedílnou součástí televizního Herbáře od nepaměti,“ říká o nové řadě Kateřina Winterová.