Nejlepší amatérská pekařka vyráží na cesty po českém a moravském venkově, aby sesbírala unikátní recepty našich předků přímo od pamětnic a pamětníků.

Přehled dílů

25 dostupných
Stopáž37 minut

Beskydy

Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

18. 12. 2022 na ČT1
Stopáž37 minut

Plzeňsko

Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

11. 12. 2022 na ČT1
Stopáž37 minut

Telč a Jihlavsko

Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

4. 12. 2022 na ČT1
Stopáž37 minut

Slavkovský les

Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

27. 11. 2022 na ČT1
Stopáž36 minut

Pálava

Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

20. 11. 2022 na ČT1
Stopáž36 minut

Posázaví

Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

13. 11. 2022 na ČT1

Napište nám