Perníčky se sirobem

2 vejce
1 lžíce medu
1 lžička sody
100 g tuku
2 lžičky perníkové koření (nové koření, koriandr, anýz, skořice, fenykl, badyán, hřebíček)
140 g sirobu nebo cukru
400 g hladké mouky

Sladidlo či cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem, poté přidáme med a koření. Do této směsi vmícháme mouku se sodou.Vypracujeme těsto a pokud se nám zdá příliš řídké, můžeme ještě přidat mouku. Těsto necháme 30 minut odpočinout v lednici. Pak ho rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Poté libovolně nazdobíme.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.

Perníčky se sirobem

Perníčky se sirobem