Zemlbába Jany Prachařové

pro 4 osoby
doba přípravy: 20 minut, pečení 20 minut

Recept podle Lindiny tchyně. Sladký, na jazyku se rozplývající moučník, nebo i hlavní jídlo.

1 velká vánočka
7 jablek
250 g másla
500 g měkkého tvarohu
1 bio citron
1 skořicový cukr
3 vejce
2 vanilkové cukry

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci nebo na pánvi jablka osmažíme na ¾ kostky másla. Dáme stranou. Poté v tvarohu rozmícháme 3 žloutky, skořicový cukr a nastrouhanou kůru z citronu. Také dáme stranou. Ze zbylých bílků s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhý sníh. Rozehřejeme troubu na 180 °C, velký pekáč vyložíme pečícím papírem a vánočku nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme zbylé máslo a postupně vršíme plátky vánočky, které zakápneme trochou másla. Pak jablka, znovu vánočka s máslem, tvaroh, vánočka, máslo a nakonec sníh. Pečeme 15 min.

Zemlbába Jany Prachařové

Zemlbába Jany Prachařové