Mozartovy koule

zhruba na 25 kuliček
doba přípravy: 45 minut, namočení 1 hodina, odležení 15 minut

100 g mandlí
špetka soli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
4 lžíce sirupu z agáve
80 g pistácií
kakao nebo surové kakaové boby na obalení

Mandle a pistácie namočíme zvlášť do vody na 1 hodinu a poté slijeme. Nejdříve připravíme marcipán – 80 g mandlí rozmixujeme se špetkou soli, polovinou strouhané pomerančové kůry a 2 lžícemi sirupu z agáve na pevnější hmotu. Vytvarujeme kouli a uložíme ji do lednice. Pak rozmixujeme zbylé mandle s pistáciemi, špetkou soli, pomerančovou kůrou a sirupem z agáve na pevnější hmotu. Prohněteme, vytvarujeme kouli a uložíme do lednice asi na 15 minut. Z marcipánové hmoty vytvarujeme kuličku. Z pistáciové hmoty vytvarujeme placku, kterou marcipánovou kuličku obalíme. Obalíme v kakau nebo drcených kakaových bobech.

Mozartovy koule – raw cukroví

Mozartovy koule – raw cukroví