Bio a tradiční cukroví
Obsah dílu
Vánoce se blíží, je čas péct cukroví. Letos se bude péct bio a tradiční. Zapomeňte ale na linecké a vanilkové rohlíčky.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Zimní slunovrat a Vánoce
III. řada
Úvod — Prvorepublikový bramborový salát — Mokrý vánoční dort — Valašská ščedračka — Kapr pečený na sardeli podle Šroubka a Kapr namodro — Zimní slunovrat a ohlédnutí za třetím Herbářem — Vepřové koleno s vejmrdou
Zelenina do mrazu
III. řada
Úvod — Zimní salát — Bílá ředkev naložená v medu a lososové loďky — Quiche s pórkem — Kadeřávek – chipsy, smoothie a pesto — Linda na švestkách — Makovec — Štěpánská pečeně — Závěr
Bio a tradiční cukroví
III. řada
Úvod — Marmelády podle mistryně světa — Červená přenice — Zázvorky z čerstvého zázvoru — Anýzky — Masarykovy knoflíky — Křížaly — Mandloň obecná — Mozartovy koule – raw cukroví — Angus — Hovězí po burgundsku — Metal & Burgery
Advent ze starých časů
III. řada
Úvod — Pečené čaje — Domácí bylinková lékárnička — Zavináče — Výlov rybníku — Česká ryba – rybí pekáč — Ohlédnutí — Vrkoč — Pravý perník
Trvale udržitelný díl
III. řada
Úvod — Polévka miso s tofu — Tofu jednohubky s miso pastou — Len setý — Domácí zubní pasta — Raw tyčinky — V Krkonoších — Šumavská kulajda — Šumavský báč — Trvalá udržitelnost — Vajíčkoví sněhuláci
Pozor, pozor
III. řada
Úvod — Blín černý — Cheesecake z Lučiny — Mediciální sladová vína — Kuře na pelyňku — Konopí seté — Konopná tyčinka — Oměj šalamounek a náprstník červený — Klášterní zahrada na Kuksu — Slaná svačina do skla — Sladká svačina do skla — Chléb s konopným sádlem
Údolí včel
III. řada
Úvod — Pampeliškový med — Na návštěvě u pana včelaře – 1. část — Medovo-hořčičná zálivka — Ořechy v medu — Pleťová maska z pylu — Na návštěvě u pana včelaře – 2. část — Medový koláč — Medová perlička — Glazovaná zelenina — Brukev řepka olejka
Lovu zdar
III. řada
Úvod — Tradiční drožďová polévka s knedlíčky — Hlohovice — Bažant nadívaný borůvkami a kaštany — Jak se dělá pivo — Kančí se šípkovou a se zelím — Karlovarský a palfajský knedlík — Myslivecké knoflíčky
Barvy podzimu
III. řada
Úvod — Kimchi — Pečená dýně na šalvěji s nudlemi — Klasický dýňový koláč z USA (a Kanady) — Ovčí feta nakládaná na bylinkách — Nakládaný hermelín — Jehněčí kebab s pistáciemi — Řepný kvas
Nekašlete na nás
III. řada
Úvod — Bramboračka s popencem a medvědím česnekem — Vitaminová voda — Šalvějový a mateřídouškový sirup — Lékárna U granátového jablka na Kuksu — Cibule s medem — Cibulový obklad — Přeštické prase — Voňavé vepřenky se zázvorem — Polentové hranolky — Bezový sorbet