Mrkev obecná
Mrkev pochází z Asie, z oblasti Afghánistánu a Pákistánu, odkud se postupně rozšířila do všech kontinentů. Je jedním z nejlepších zdrojů beta karotenu, ten se v těle mění na vitamín A, který působí blahodárně na kosti a zuby. Vysoký obsah vlákniny pak udělá dobře vašim střevům. Pektin obsažený v mrkvi na sebe umí vázat těžké kovy a příznivě ovlivňuje látkovou výměnu. U dětí předškolního věku pomáhá zlepšit paměť, u dospělých pak snížit hladinu cholesterolu. Pitím mrkvové šťávy posilujete imunitu a prospěje to i vaší pleti.

Silný kuřecí vývar s mátou a citronem
Zeleninové krekry
Polévka z hlívy ústřičné
Bylinková svíčková s bylinkovou bagetou
Mrkvový dort
Polévka z ráje podle Lindy
Slovácká drkotina na klouby (sulc)
Qinoa s brokolicí, hráškem a robi
Smoothie s kokosovým mlékem a raw vegan proteinem
Dumlíková polévka
Králík pečený s kořenovou zeleninou
Domácí zeleninové chipsy
Lučinová pomazánka
Dušená zelenina
Bramboračka s popencem a medvědím česnekem
Bažant nadívaný borůvkami a kaštany
Kančí se šípkovou
Kančí se zelím
Tradiční drožďová polévka s knedlíčky
Glazovaná zelenina
Vajíčkoví sněhuláci
Zavináče
Hovězí po burgundsku
Štěpánská pečeně
Kapr namodro
Mrkvová polévka
Podzimní králičí pilaf
Dýňové con carne
Slepice na paprice
Spirálový dort
Polévka halászle
Boršč
Jelení ragú