Polévka z hlívy ústřičné

250 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 brambora
1 mrkev
1 petržel
2 kuličky nového koření
bobkový list
2 lžičky celého kmínu
1,5 litru vody
1 lžice olivového oleje
parmezán
sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky, všechnu zeleninu na malé kousky též. Vše osmahneme na olivovém oleji v hrnci a dusíme asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou na malé kousky a dusíme další asi 2 minuty. Přidáme všechno koření, osolíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minut vařit. Po dvaceti minutách můžeme servírovat. Dochucujeme čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Polévka z hlívy ústřičné s parmezánem

Polévka z hlívy ústřičné s parmezánem

Kateřina naopak nejí houby, a tak recept na polévku z hlívy ústřičné s parmezánem je sólem pro Lindu.

Rady a tipy: