Originální bylinková show pro váš zdravější život. Uvádí Kateřina Winterová a Linda Rybová. Režie J. Včela

Obsah dílu

Přehrát vše

Doživotní imunita

Herbář, to jsou byliny, zdraví a inspirace. Nemusíte se dostat do parlamentu, abyste si zajistili doživotní imunitu. Stačí si dobře na zimu zpracovat ovoce a zeleninu, upgradovat červenou řepu do naprosto chutných výšin a zkusit hlívu ústřičnou, i když nemáte houby rádi. Herbář ukáže, jak na to. Uvádí Kateřina Winterová a Linda Rybová.

Linda s Kateřinou se v pátém díle Herbáře budou zabývat tématem imunity. Filozofie půjde stranou, místo toho názorně ukážou, jak si v sezóně dobře zpracovat zeleninu a ovoce tak, abychom je mohli chutně konzumovat i v zimě a doplňovali tak do našeho těla vitaminy a zůstali dostatečně odolní proti nemocem.

Velkým hitem posledních let v USA je superfood, neboli superjídla. Co to je? Nic menšího než stará dobrá sušička v hlavní roli. Děvčata předvedou naprosto jednoduché metody, jak se předzásobit zeleninou v podobě chutných krekrů a jak dětem nadělovat vitamin C pomocí rybízových placek s javorovým sirupem.

Naší imunitě bohužel/bohudík prospívají červená řepa a hlíva ústřičná, nad kterými ohrnuje nos nejen většina populace, ale i Linda s Kateřinou.

Linda má problém s červenou řepou, ale zkusí s Kateřinou dva recepty, které staví chuť červené řepy do nového světla – šebestiánský salát a pečenou červenou řepu s čerstvým špenátem a fetou.

Kateřina naopak nejí houby, a tak recept na polévku z hlívy ústřičné s parmezánem je sólem pro Lindu.

Jak to všechno dopadne asi tušíte. A nakonec si místo švédských kapek uděláme ovocné nanuky, tedy další dárek pro dětičky.

Rostliny v tomto dílu:

Recepty v tomto dílu:

Rady a tipy pro tento díl:

Stopáž27 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD
ŽánrMagazín