Šebestiánský salát s domácí majonézou

300 g červené řepy

300 g celeru

200 g brambor
1 lžíce šťávy z citronu
2 dcl slunečnicového oleje
2 žloutky
1 lžice octa
petržel a fenyklové kvítky na ozdobu
sůl
pepř


Červenou řepu, celer a brambory umyjeme a uvaříme, brambory a řepu ve slupce. Po uvaření necháme vychladnout, sloupeme slupky a nakrájíme zeleninu na kostky. Mezitím si vyrobíme domácí majonézu. Slunečnicový olej, ocet a dva žloutky nalejeme do vyšší užší nádoby. Vložíme do ní tyčový mixér, zapneme na nižší otáčky a pomalu mixér vysunujeme nahoru směrem z nádoby ven. Tím se nám krásně všechny věci prošlehají do majonézy.

Ve větší míse smícháme brambory, celer, majonézu a citronovou šťávu. Zlehka vmícháme červenou řepu, aby nám to všechno neobarvila do červena. Navrch ozdobíme fenyklovými kvítky a petrželí.

Další recepty Celý díl