Řepa se špenátem

3 střední řepy
300 g čerstvého špenátu
200 g sýru feta
tymián
3 lžice olivového oleje
1 lžíce octa
sůl
pepř

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty vyskládáme do pekáče, posolíme, opepříme, zalijeme 2 lžicemi oleje a navrch přidáme pár snítek tymiánu. Dáme péct na 40 minut do trouby. Vyjmeme a navrch vyskládáme vrstvu čerstvého špenátu a nakonec vrstvu rozdrobeného sýru feta. Zalejeme lžící oleje a lžící octa a dáme ještě na 15 minut péct. Pak servírujeme.

Červená řepa: šebestiánský salát a pečenou červenou řepu s čerstvým špenátem a fetou

Červená řepa: šebestiánský salát a pečenou červenou řepu s čerstvým špenátem a fetou

Linda má problém s červenou řepou, ale zkusí s Kateřinou dva recepty, které staví chuť červené řepy do nového světla – šebestiánský salát a pečenou červenou řepu s čerstvým špenátem a fetou.