Polévka halászle

doba přípravy: 20 minut, vaření 1,5 hodiny

Tradiční maďarská rybí polévka. Jednoduchý recept založený na rybách, cibuli a paprice.

2 cibule
rybí filety z 1 ryby
mrkev
celer
petržel
rybí kosti, vnitřnosti a hlava
ocet
2 červené papriky
2 chilli papričky
máslo nebo sádlo tak akorát do hrnce
bobkový list
sůl
petrželová nať

Filety osolíme. Na másle či sádle ve velkém hrnci necháme zpěnit cibuli. Přidáme červenou papriku, rybí hlavu, kosti, rybí odřezky, bobkový list, osolíme a zalijeme vodou. Necháme 1,5 hodiny vařit, aby se vytáhl dobrý rybí vývar. Podle chuti přidáme chilli papričky. Do druhého hrnce vložíme rybí vnitřnosti, zalijeme vroucí vodou, přidáme ocet a sůl a vaříme půl hodiny.

Kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky a na sádle smažíme v pánvi. Scedíme vnitřnosti a na osmahlou zeleninu položíme filety. Vývar scedíme a uvařené vnitřnosti nakrájíme nadrobno a přidáme společně s petrželovou natí do scezeného vývaru. Do talíře vložíme filety se zeleninou, které zalijeme hotovým vývarem.

Polévka halászle

Polévka halászle