
Olivy v Ligurii
Obsah dílu
Těstoviny s olivami, cherry rajčátky a kozím sýrem — Koláč s olivovým olejem — Pečená dýně nadívaná houbami
Části dílu

750 g cherry rajčátek
350 g vypeckovaných velkých zelených sicilských oliv
2 lžíce hnědého cukru
60 ml červeného vinného octa extra panenský olivový olej
500 g těstovin
200 g čerstvého kozího sýra lístky hladké petrželky, k podávání sůl a čerstvě namletý pepř

Příprava: 15 minut; Pečení: 50 minut
150 g krupicového cukru kůra z 1 citronu špeku soli
80 ml suchého bílého vína Marsala
80 ml mléka
160 ml olivového oleje + na vymazání formy
1 lžíce prášku do pečiva
195 g polohrubé mouky
Na krém:
500 g mascarpone
2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
40 g prosátého moučkového cukru
+ jahody, maliny, borůvky k podávání

Příprava: 35 minut; Pečení: 1,5 hodiny
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
350 g čerstvých lesních hub, očištěných a nakrájených na tenké plátky (nebo 120 g sušených hub namočených do 125 ml vlažné vody) sůl a bílý pepř
650 g mascarpone
350 g ementálu, nastrouhaného
120 g parmazánu, nastrouhaného
3 vejce, ušlehaná
1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce másla
8 plátků bílého chleba, bez kůrek, nejlépe den starého, nakrájeného na kousky
1 dýně hokkaido (asi 2 kg), odříznutý vršek (ten si schovám) a vydlabaná semínka

Přehled dílů

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

V Itálii na lanýžích
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

Moje panelstory
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

Halušky ze Závady
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

Rodinný přebor
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín