1/16 Šťastný nový rok
Obsah dílu
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
Části dílu
Příprava: 20 minut, odležení: 10 dnů
1 kg špekáčků s vysokým obsahem masa sůl a pepř
5 cibulí, nakrájených na tenká kolečka
3 feferonky, nakrájené na tenké proužky + 2 v celku
Na lák
750 ml octa
2 lžíce krupicového cukru
4 bobkové listy
10 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1 lžička hořčičných semínek
Příprava: 30 minut, pečení: 15 minut
130 g pistácií, vyloupaných a nesolených
280 g hladké mouky
2 špetky soli
90 g krupicového cukru
225 g másla, změklého moučkový cukr na ozdobu
Příprava: 30 minut, pečení: 2–21⁄2 hodiny
1 kg zadního hovězího
6–8 lžic hladké mouky, hodně osolené a opepřené olivový olej
2 velké cibule, nakrájené nahrubo
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
350 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
2 červené papriky, nakrájené na kostičky
2 lžičky mleté pálivé papriky
3 lžičky drceného kmínu
2x 400g plechovka loupaných a krájených rajčat
600 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky bageta a zakysaná smetana k podávání
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín