7/16 V Itálii na lanýžích
Obsah dílu
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
Části dílu
Příprava: 30 minut; uležení: 3 dny; dušení: 2–3 hodiny
7 kuliček jalovce
7 hřebíčků
10 kuliček černého pepře
2 lžičky mořské soli
11⁄2 kg vepřové plece zbavené tuku, nakrájené na větší kostky olivový olej
3 cibule, nakrájené nadrobno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
1 malá sušená chilli paprička, rozdrcená sůl a čerstvě mletý pepř
1–2 láhve těžkého červeného vína
230 g rajčatového protlaku
2 bobkové listy
2 lžičky červeného vinného octa
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků, nasekaných najemno
Příprava: 5 minut; vaření: 25–30 minut
11⁄4 litru hovězího vývaru
3 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
1⁄2 cibule, nakrájená nadrobno
420 g rýže arborio
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného + na posypání
1 lžíci másla sůl olej s bílými lanýži nebo olivový olej na ozdobu
Příprava: 5 minut
1 lžíce másla
5 vajec sůl lanýž nebo pažitka
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín