
Hnízdění
Obsah dílu
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
Části dílu
03:01

Pomalu pečená vepřová plec
8–10 porcí
Příprava: 20 minut; pečení: 6 hodin
3 kg vepřové plece s kůží
2 lžíce drceného kmínu
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
3 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
11⁄2 kg malých pevných brambor
8 stroužků česneku ve slupce
1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na klínky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na větší kusy
3 petržele, očištěné, nakrájené na větší kusy několik snítek čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
11⁄2 lžíce hladké mouky
250–300 ml kuřecího vývaru + na podlití čerstvě mletý pepř na ozdobu
Příprava: 20 minut; pečení: 6 hodin
3 kg vepřové plece s kůží
2 lžíce drceného kmínu
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
3 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
11⁄2 kg malých pevných brambor
8 stroužků česneku ve slupce
1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na klínky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na větší kusy
3 petržele, očištěné, nakrájené na větší kusy několik snítek čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
11⁄2 lžíce hladké mouky
250–300 ml kuřecího vývaru + na podlití čerstvě mletý pepř na ozdobu
11:06

Sulc
4–6 porcí
Příprava: 30 minut; vaření: 21⁄2–3 hodiny; odležení: několik hodin
2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření sůl
1 lžíce octa čerstvá majoránka na ozdobu
K podávání: nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba
Příprava: 30 minut; vaření: 21⁄2–3 hodiny; odležení: několik hodin
2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření sůl
1 lžíce octa čerstvá majoránka na ozdobu
K podávání: nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba
17:08

Karbanátky
4–6 porcí
Příprava: 25 minut; smažení: 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa
300 g mletého tučného vepřového masa
150 g mletého hovězího ořechu
11⁄2 housky, nakrájené na kostičky
100 ml mléka na namočení housky
1⁄2 cibule, nadrobno nakrájená
1 velké vejce
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce soli čerstvě mletý pepř rostlinný olej na smažení
Příprava: 25 minut; smažení: 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa
300 g mletého tučného vepřového masa
150 g mletého hovězího ořechu
11⁄2 housky, nakrájené na kostičky
100 ml mléka na namočení housky
1⁄2 cibule, nadrobno nakrájená
1 velké vejce
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce soli čerstvě mletý pepř rostlinný olej na smažení

Když jím za dva
Přehled dílů
32 dostupných

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
Premiéra pátek 11. 3. 2016 na ČT1

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
Premiéra pátek 18. 3. 2016 na ČT1

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
Premiéra pátek 25. 3. 2016 na ČT1

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
Premiéra pátek 1. 4. 2016 na ČT1

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
Premiéra pátek 8. 4. 2016 na ČT1

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
Premiéra pátek 15. 4. 2016 na ČT1