
Hnízdění
Obsah dílu
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
Části dílu

Příprava: 20 minut; pečení: 6 hodin
3 kg vepřové plece s kůží
2 lžíce drceného kmínu
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
3 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
11⁄2 kg malých pevných brambor
8 stroužků česneku ve slupce
1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na klínky
2 mrkve, očištěné, nakrájené na větší kusy
3 petržele, očištěné, nakrájené na větší kusy několik snítek čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
11⁄2 lžíce hladké mouky
250–300 ml kuřecího vývaru + na podlití čerstvě mletý pepř na ozdobu

Příprava: 30 minut; vaření: 21⁄2–3 hodiny; odležení: několik hodin
2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření sůl
1 lžíce octa čerstvá majoránka na ozdobu
K podávání: nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba

Příprava: 25 minut; smažení: 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa
300 g mletého tučného vepřového masa
150 g mletého hovězího ořechu
11⁄2 housky, nakrájené na kostičky
100 ml mléka na namočení housky
1⁄2 cibule, nadrobno nakrájená
1 velké vejce
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce soli čerstvě mletý pepř rostlinný olej na smažení

Přehled dílů

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

V Itálii na lanýžích
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

Moje panelstory
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

Halušky ze Závady
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

Rodinný přebor
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín