Deník Dity P.

Jídla pro duši

27 minut

Jídla pro duši

Obsah dílu

Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

Části dílu

02:30
Dýňový cheesecake
    Na 8–12 porcí
    Příprava: 20 minut; Pečení: 1 hodina; Chlazení: přes noc
    Na korpus
    55 g pekanových ořechů
    115 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
    190 g zázvorových sušenek, nadrcených
    Na náplň
    340 g smetanového krémového sýra, pokojové teploty
    150 g krupicového cukru
    150 g tmavého cukru
    5 velkých vajec, pokojové teploty
    360 g dýňového pyré (viz Tip)
    180 ml smetany ke šlehání
    11⁄2 lžičky skořice
    Na ozdobu
    150 g bílého jogurtu s obsahem tuku min. 10 %
    70 ml smetany ke šlehání
    1⁄2 lžičky moučkového cukru
    11:32
    Líčka na víně s bramborovou kaší
      Na 6 porcí
      Příprava: 30 minut; Pečení: 21⁄2–3 hodiny
      4 lžíce olivového oleje
      3 lžíce hladké mouky sůl a čerstvě mletý pepř
      3x 400g hovězí líčka, očištěná, omytá a osušená
      2 karotky, očištěné a nadrobno nakrájené
      1 řapík celeru, očištěný a nakrájený nadrobno
      3 šalotky, nakrájené nadrobno
      3 stroužky česneku, nadrcené
      70 g rajčatového protlaku
      10 snítek tymiánu
      2 bobkové listy
      2 lžíce tmavého cukru
      500 ml suchého červeného vína
      750 ml hovězího vývaru
      1 lžíce kuliček růžového pepře
      Na bramborovou kaši
      1 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na stejné kostičky sůl
      120 g másla, nakrájeného na kostky
      180 ml smetany ke šlehání
      180 ml plnotučného mléka
      18:24
      Slepičí polévka
        Na 6–8 porcí
        Příprava: 15 minut; Vaření: 2–21⁄2 hodiny
        1 slepice, v celku nebo rozpůlená
        2 větší cibule, zbavené jen vrchní slupky
        1⁄2 celeru, očištěného, v celku
        3 mrkve, očištěné
        2 petržele, očištěné sůl
        10 kuliček pepře
        5 kuliček nového koření
        2 bobkové listy
        1 lžíce másla
        3 lžíce koňaku mletý pepř a špetka mletého zázvoru na dochucení nasekaná hladkolistá petrželka na ozdobu
        Na kapání
        2 vejce, případně trocha mléka
        5–6 lžic hrubé mouky špetka muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
        1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané špetka soli
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        Nejlepší pesto na světě

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám