5/16 Jídla pro duši
Obsah dílu
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
Části dílu
Příprava: 20 minut; Pečení: 1 hodina; Chlazení: přes noc
Na korpus
55 g pekanových ořechů
115 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
190 g zázvorových sušenek, nadrcených
Na náplň
340 g smetanového krémového sýra, pokojové teploty
150 g krupicového cukru
150 g tmavého cukru
5 velkých vajec, pokojové teploty
360 g dýňového pyré (viz Tip)
180 ml smetany ke šlehání
11⁄2 lžičky skořice
Na ozdobu
150 g bílého jogurtu s obsahem tuku min. 10 %
70 ml smetany ke šlehání
1⁄2 lžičky moučkového cukru
Příprava: 30 minut; Pečení: 21⁄2–3 hodiny
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce hladké mouky sůl a čerstvě mletý pepř
3x 400g hovězí líčka, očištěná, omytá a osušená
2 karotky, očištěné a nadrobno nakrájené
1 řapík celeru, očištěný a nakrájený nadrobno
3 šalotky, nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku, nadrcené
70 g rajčatového protlaku
10 snítek tymiánu
2 bobkové listy
2 lžíce tmavého cukru
500 ml suchého červeného vína
750 ml hovězího vývaru
1 lžíce kuliček růžového pepře
Na bramborovou kaši
1 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na stejné kostičky sůl
120 g másla, nakrájeného na kostky
180 ml smetany ke šlehání
180 ml plnotučného mléka
Příprava: 15 minut; Vaření: 2–21⁄2 hodiny
1 slepice, v celku nebo rozpůlená
2 větší cibule, zbavené jen vrchní slupky
1⁄2 celeru, očištěného, v celku
3 mrkve, očištěné
2 petržele, očištěné sůl
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce másla
3 lžíce koňaku mletý pepř a špetka mletého zázvoru na dochucení nasekaná hladkolistá petrželka na ozdobu
Na kapání
2 vejce, případně trocha mléka
5–6 lžic hrubé mouky špetka muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané špetka soli
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín