6/16 Nejlepší pesto na světě
Obsah dílu
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
Části dílu
Příprava: 5 minut; Vaření: 25 minut
60 ml olivového oleje + pár lžic na ozdobu
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
5 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
200 ml bílého vína
2x 400g konzerva loupaných soudkovitých rajčat
1⁄2 l hovězího vývaru nebo vody sůl a čerstvě mletý pepř
2 velké hrsti světlého chleba bez kůrky, nejlépe den starého, natrhané na centimetrové kousky
1 velká hrst bazalkových lístků + na ozdobu
60 g sýra pecorino romano, nastrouhaného + na ozdobu
1⁄2 lžičky červeného vinného octa
Příprava: 15 minut
3 lžíce piniových oříšků
1 stroužek česneku
2 velké hrstí bazalky, omyté a osušené
100 ml olivového oleje
2 lžíce pecorina, nastrouhaného najemno
6 lžic parmazánu, nastrouhaného najemno špetka mořské soli
Příprava: 1 hodina; Vaření: 3–4 minuty
200 g hladké mouky 00
2 vejce mořská sůl na osolení vody na vaření
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín