10/16 Rodinný přebor
Obsah dílu
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín
Části dílu
Příprava: 20 minut; Pečení: 2 hodiny
4 vepřová kolena sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na plátky
2 mrkve, nakrájené na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
1⁄2 menšího celeru, nakrájená na kostky
1 palice česneku + 4 stroužky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
400g konzerva krájených rajčat lístky z několika snítek tymiánu + několik snítek na ozdobu
Příprava: 30 minut
1 kg moučných brambor mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4 velké stroužky česneku, utřené se solí
200 g libového uzeného masa, nakrájeného na malé kousky sůl a pepř
4–6 lžic hladké mouky olej nebo sádlo na smažení
Příprava: 30 minut; Odležení: 3 dny
6 hermelínů, nejlépe sedlčanských
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
6 feferonek, zbavených semínek, nakrájených na tenká kolečka
4 bobkové listy
10 kuliček pepře olivový olej
Na náplň
6 stroužků česneku, drcených lístky ze 6 snítek bazalky, nasekané + pár lístků na ozdobu sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce sušených rajčat, naložených v oleji, nasekaných nadrobno kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
3 lžíce parmazánu, nastrouhaného najemno
4 lžíce olivového oleje
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín