11/16 Buchty na plech
Obsah dílu
Koláč s malinami a mascarpone — Koláč se zakysanou smetanou a skořicí — Rebarborové řezy
Části dílu
500 g máslových sušenek
60 g oloupaných mandlí
150 g rozpuštěného másla
Na krém
250 ml smetany ke šlehání
160 g moučkového cukru semínka z 1 vanilkového lusku
750 g mascarpone
2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
600 g malin
Na polevu
5 lžic malinového džemu, hodně jemného, bez semínek
3 lžíce medu
1 lžíce vody
5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
200 g krupicového cukru
100 ml rostlinného oleje
250 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva máslo na vymazání
Na pudink
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 l mléka
4 lžíce krupicového cukru
Na potření
3 kelímky zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru skořice na posypání
180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
1⁄2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1⁄4 lžičky soli
170 g másla, změklého, nakrájeného na kousky + na vymazání
Na náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
250 g jahod, nakrájených na plátky
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín