
Halušky ze Závady
Obsah dílu
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
Části dílu

Příprava: 25 minut; vaření: 6 minut
750 g brambor, starších
3 lžičky soli + do vody
200–250 g hladké muky
250 g brynzy, rozdrobené
150 g slaniny, nakrájené na kostičky

Příprava: 30 minut; odležení: 4–6 hodin; pečení: 21⁄2–31⁄2 hodiny
4 husí stehna nebo celá mladá husa sůl hrst kmínu
200 ml smetany ke šlehání
Na lokše
1 kg brambor
200 g polohrubé mouky

Příprava: 20 minut; vaření: 20 minut; odležení: 15 minut
1 kg starších brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky sůl mletý mák, moučkový cukr a rozpuštěné máslo

Přehled dílů

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

V Itálii na lanýžích
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

Moje panelstory
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

Halušky ze Závady
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

Rodinný přebor
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín