9/16 Halušky ze Závady
Obsah dílu
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
Části dílu
Příprava: 25 minut; vaření: 6 minut
750 g brambor, starších
3 lžičky soli + do vody
200–250 g hladké muky
250 g brynzy, rozdrobené
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
Příprava: 30 minut; odležení: 4–6 hodin; pečení: 21⁄2–31⁄2 hodiny
4 husí stehna nebo celá mladá husa sůl hrst kmínu
200 ml smetany ke šlehání
Na lokše
1 kg brambor
200 g polohrubé mouky
Příprava: 20 minut; vaření: 20 minut; odležení: 15 minut
1 kg starších brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky sůl mletý mák, moučkový cukr a rozpuštěné máslo
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín