
Když jím za dva
Obsah dílu
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
Části dílu
01:41

Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem
4 porce
Příprava: 10 minut; vaření: 10–15 min
400 g těstovin linguine
300 g čerstvé ricotty
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný kůra z 1 biocitronu
4 lžíce citronové šťávy sůl hrst lístků čerstvého tymiánu + na ozdobu
50 g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
Příprava: 10 minut; vaření: 10–15 min
400 g těstovin linguine
300 g čerstvé ricotty
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný kůra z 1 biocitronu
4 lžíce citronové šťávy sůl hrst lístků čerstvého tymiánu + na ozdobu
50 g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
05:42

Marinovaný grilovaný losos
4–6 porcí
Příprava: 20 minut; marinování: 1 hodina; grilování: 10–15 minut
2 kusy čerstvé citronové trávy
50 ml sójové omáčky
2 hrsti listů čerstvého koriandru + na ozdobu kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce, nastrouhaný
4 stroužky česneku, prolisované
1 velký filet z lososa (asi 1 kg)
4 lžíce medu
1 červená chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
2 limety, rozpůlené zelený salát k podávání
Příprava: 20 minut; marinování: 1 hodina; grilování: 10–15 minut
2 kusy čerstvé citronové trávy
50 ml sójové omáčky
2 hrsti listů čerstvého koriandru + na ozdobu kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce, nastrouhaný
4 stroužky česneku, prolisované
1 velký filet z lososa (asi 1 kg)
4 lžíce medu
1 červená chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
2 limety, rozpůlené zelený salát k podávání
12:35

Dort Mississippi
Na 10 porcí
Příprava: 45 minut; pečení: 55 minut; chlazení: přes noc + 30 minut
Na korpus
70 g másla, rozpuštěného + na vymazání
40 sušenek Oreo (430 g)
Na čokoládové těsto
170 g kvalitní hořké čokolády
60 g másla
1 lžíce kakaa holandského typu špetka soli
1 lžíce vanilkového extraktu
6 větších vajec, pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
100 g tmavého cukru
100 g krupicového cukru
Na čokoládový pudink
150 g krupicového cukru
40 g kakaa holandského typu
40 g kukuřičného škrobu špetka soli
4 žloutky
620 ml plnotučného mléka
40 g másla
90 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
2 lžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu
300 ml smetany ke šlehání
3 lžíce krupicového cukru
Příprava: 45 minut; pečení: 55 minut; chlazení: přes noc + 30 minut
Na korpus
70 g másla, rozpuštěného + na vymazání
40 sušenek Oreo (430 g)
Na čokoládové těsto
170 g kvalitní hořké čokolády
60 g másla
1 lžíce kakaa holandského typu špetka soli
1 lžíce vanilkového extraktu
6 větších vajec, pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
100 g tmavého cukru
100 g krupicového cukru
Na čokoládový pudink
150 g krupicového cukru
40 g kakaa holandského typu
40 g kukuřičného škrobu špetka soli
4 žloutky
620 ml plnotučného mléka
40 g másla
90 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
2 lžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu
300 ml smetany ke šlehání
3 lžíce krupicového cukru

Jídla pro duši
Přehled dílů
32 dostupných

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
Premiéra pátek 11. 3. 2016 na ČT1

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
Premiéra pátek 18. 3. 2016 na ČT1

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
Premiéra pátek 25. 3. 2016 na ČT1

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
Premiéra pátek 1. 4. 2016 na ČT1

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
Premiéra pátek 8. 4. 2016 na ČT1

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
Premiéra pátek 15. 4. 2016 na ČT1