27 minut

4/16 Když jím za dva

Část: Marinovaný grilovaný losos

Obsah dílu

Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

Části dílu

01:41
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem
    4 porce
    Příprava: 10 minut; vaření: 10–15 min
    400 g těstovin linguine
    300 g čerstvé ricotty
    2 lžíce olivového oleje
    1 stroužek česneku, prolisovaný kůra z 1 biocitronu
    4 lžíce citronové šťávy sůl hrst lístků čerstvého tymiánu + na ozdobu
    50 g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
    05:42
    Marinovaný grilovaný losos
    Marinovaný grilovaný losos
      4–6 porcí
      Příprava: 20 minut; marinování: 1 hodina; grilování: 10–15 minut
      2 kusy čerstvé citronové trávy
      50 ml sójové omáčky
      2 hrsti listů čerstvého koriandru + na ozdobu kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce, nastrouhaný
      4 stroužky česneku, prolisované
      1 velký filet z lososa (asi 1 kg)
      4 lžíce medu
      1 červená chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno
      2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
      2 limety, rozpůlené zelený salát k podávání
      12:35
      Dort Mississippi
      Dort Mississippi
        Na 10 porcí
        Příprava: 45 minut; pečení: 55 minut; chlazení: přes noc + 30 minut
        Na korpus
        70 g másla, rozpuštěného + na vymazání
        40 sušenek Oreo (430 g)
        Na čokoládové těsto
        170 g kvalitní hořké čokolády
        60 g másla
        1 lžíce kakaa holandského typu špetka soli
        1 lžíce vanilkového extraktu
        6 větších vajec, pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
        100 g tmavého cukru
        100 g krupicového cukru
        Na čokoládový pudink
        150 g krupicového cukru
        40 g kakaa holandského typu
        40 g kukuřičného škrobu špetka soli
        4 žloutky
        620 ml plnotučného mléka
        40 g másla
        90 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
        2 lžičky vanilkového extraktu
        Na ozdobu
        300 ml smetany ke šlehání
        3 lžíce krupicového cukru
        Přehrát celé video
        Deník Dity P. - 5/16 Jídla pro duši
        Stopáž27 minut
        Další díl
        5/16 Jídla pro duši

        Přehled dílů

        32 dostupných

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám