9 minut

12/16 Prázdniny na chalupě

Část: Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obsah dílu

Kynuté borůvkové knedlíky — Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky — Kulajda

Části dílu

02:46
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
    4–6 porcí
    Příprava: 50 minut; Kynutí: 1 hodina; Vaření: 6 minut
    600 g hrubé mouky
    2 špetky soli
    20 g cukru
    21 g droždí (1/2 kostky)
    350 ml mléka, vlažného
    2 žloutky
    10 g másla
    500 g borůvek
    máslo, tvrdý tvaroh a moučkový cukr na ozdobu
    07:11
    Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky
    Králík pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky
      4–6 porcí
      Příprava: 25 minut; Pečení: 2 hodiny 30 minut; Vaření: 30–35 minut
      Na králíka
      1 králík
      sůl a čerstvě mletý pepř
      8–10 stroužků česneku, prolisovaných
      200 g plátků slaniny
      pár snítek rozmarýnu
      1 palice česneku, rozpůlená
      olivový olej
      1 lžíce hladké mouky
      200 ml drůbežího vývaru
      Na špenát
      1 lžíce olivového oleje
      1 lžíce másla
      1 šalotka, nadrobno nakrájená
      4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
      500 g čerstvého špenátu
      sůl a čerstvě mletý pepř
      150 ml smetany ke šlehání
      Na bramborové knedlíky
      1 kg moučných brambor
      100 g dětské krupičky
      100 g polohrubé mouky
      2 vejce
      2 lžičky soli
      16:58
      Kulajda
      Kulajda
        4 porce
        Příprava: 20 minut; Vaření: 30 minut; Smažení: 10 minut
        4 hrsti čerstvých nebo 3 hrsti sušených hub
        3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
        sůl a mletý pepř
        1⁄2 lžičky kmínu
        2 kuličky nového koření
        1 bobkový list
        2 lžíce hladké mouky
        100 ml smetany ke šlehání
        150 ml zakysané smetany
        čerstvý kopr, nasekaný
        ocet na dochucení + 1 lžíce na vaření zastřených vajec
        4 křepelčí vajíčka
        Na svítek
        20 g másla + na smažení
        špetka soli
        2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
        1 lžíce mléka
        35 g krupičky
        Přehrát celé video
        Deník Dity P. - 13/16 Olivy v Ligurii
        Stopáž26 minut
        Další díl
        13/16 Olivy v Ligurii

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Deník Dity P. - 1/16 Šťastný nový rok
        Stopáž27 minut

        1/16 Šťastný nový rok

        II. řada

        Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

        Poslední vysílání 11. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 2/16 Na parníku
        Stopáž27 minut

        2/16 Na parníku

        II. řada

        Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

        Poslední vysílání 18. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 3/16 Hnízdění
        Stopáž27 minut

        3/16 Hnízdění

        II. řada

        Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

        Poslední vysílání 25. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 4/16 Když jím za dva
        Stopáž27 minut

        4/16 Když jím za dva

        II. řada

        Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

        Poslední vysílání 1. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 5/16 Jídla pro duši
        Stopáž27 minut

        5/16 Jídla pro duši

        II. řada

        Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

        Poslední vysílání 8. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 6/16 Nejlepší pesto na světě
        Stopáž26 minut

        6/16 Nejlepší pesto na světě

        II. řada

        Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

        Poslední vysílání 15. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 7/16 V Itálii na lanýžích
        Stopáž27 minut

        7/16 V Itálii na lanýžích

        II. řada

        Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

        Poslední vysílání 22. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 8/16 Moje panelstory
        Stopáž26 minut

        8/16 Moje panelstory

        II. řada

        Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

        Poslední vysílání 29. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 9/16 Halušky ze Závady
        Stopáž27 minut

        9/16 Halušky ze Závady

        II. řada

        Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

        Poslední vysílání 6. 5. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 10/16 Rodinný přebor
        Stopáž26 minut

        10/16 Rodinný přebor

        II. řada

        Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín

        Poslední vysílání 13. 5. 2016 na ČT1

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám