Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Martin Myšička — Lidé — Česká televize

herec

narozen 9. března 1970

Martin Myšička se narodil 9. 3. 1970 v Příbrami. Dětství prožil ve vesnici Stará Huť. V roce 1995 úspěšně dokončil studium DAMU a zároveň studium na Matematicko-fyzikální fakultě, kde studoval jadernou a subnukleární fyziku. V témže roce získal cenu Alfreda Radoka Talent roku za roli knížete Myškina v Idiotovi.

Jako herec začínal ještě na DAMU v Divadle Na Zábradlí a hostoval v Ypsilonce. Po DAMU získal stálé angažmá v Národním divadle v Praze, ale stále hostoval i v menších divadlech (Viola, Divadlo v Řeznické, Rokoko). Pak přišla nabídka Miroslava Krobota, Ivana Trojana a Lukáše Hlavici – založit nové divadlo v Dejvicích. Dilema, zda zůstat v prestižním Národním divadle, nebo začít od začátku v novém divadle, rozhodl ve prospěch Dejvického divadla, které dnes patří mezi nejprestižnější a nejnavštěvovanější pražské scény. Před kamerou ho diváci zaznamenali v roce 2006 ve filmu Šeptej, ale více příležitostí dostává ve filmu a v televizi zejména v posledních pěti letech.

Filmografie (výběr)

  • Čtvrtá hvězda (2014, TV seriál)
  • Nevinné lži (2013, TV seriál)
  • Případ pro rybáře (2013, TV film)
  • Rozkoš (2013), Ve stínu (2012)
  • Ztracená brána (2013, TV film)
  • Alois Nebel (2011)
  • Čapkovy kapsy (2011, TV seriál)
  • Největší z Čechů (2010)
  • Občanský průkaz (2010)
  • Protektor (2009)
  • Přešlapy (2009, TV seriál)
  • Ďáblova lest (2008, TV film)
  • Hlídač č. 47 (2008)
  • Karamazovi (2008)
  • Kriminálka Anděl (2008, TV seriál)
  • Operace Silver A (2007, TV film)
  • Ulice (2005, TV seriál)
  • Černí baroni (2004, TV seriál)
  • Jedna ruka netleská (2003)
  • Můj otec a ostatní muži (2003, TV film)
  • Hodina pravdy (2000, TV film)
  • Šeptej (1996)

Foto: Petr Novák, Wikimedia.org

Odkazy

Fotografie