
Pod stanem
Obsah dílu
Rýžová kaše s malinovým džemem — Topinky s tuňákovou pomazánkou a vejcem — Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi
Části dílu
03:15

Rýžová kaše s malinovým džemem
4 porce
Příprava: 20 minut; Vaření: 35 minut
150 g rýže
250 ml mléka
50 g krupicového cukru špetka soli semínka z 1⁄2 vanilkového lusku
1 vejce, prošlehané
1 lžíce másla
Na malinový džem
300 g malin + na ozdobu
100 g krupicového cukru
1⁄2 lžíce citronové šťávy
Příprava: 20 minut; Vaření: 35 minut
150 g rýže
250 ml mléka
50 g krupicového cukru špetka soli semínka z 1⁄2 vanilkového lusku
1 vejce, prošlehané
1 lžíce másla
Na malinový džem
300 g malin + na ozdobu
100 g krupicového cukru
1⁄2 lžíce citronové šťávy
09:49

Topinky s tuňákovou pomazánkou a vejcem
2–4 porce
Příprava: 30 minut
340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy šťáva z 1⁄2 citronu
50 g krémového sýra
1 cibule, nasekaná nadrobno
1 lžíce kaparů sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce rukola na ozdobu
4 plátky chleba
Na bylinkovou zálivku
1⁄2 lžíce nasekané bazalky
1⁄2 lžíce nasekaného koriandru
1⁄2 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava: 30 minut
340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy šťáva z 1⁄2 citronu
50 g krémového sýra
1 cibule, nasekaná nadrobno
1 lžíce kaparů sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce rukola na ozdobu
4 plátky chleba
Na bylinkovou zálivku
1⁄2 lžíce nasekané bazalky
1⁄2 lžíce nasekaného koriandru
1⁄2 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř
14:50

Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi
4 porce
Příprava: 50–55 minut
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky, zbavená semínek
2 lžičky uzené papriky lístky ze 4 snítek čerstvého oregana + na ozdobu
2x 400g konzerva cherry rajčat sůl a čerstvě mletý pepř
400g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, scezených a opláchnutých
4 vejce
120 g feta sýra indiánský chleba k podávání
Příprava: 50–55 minut
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky, zbavená semínek
2 lžičky uzené papriky lístky ze 4 snítek čerstvého oregana + na ozdobu
2x 400g konzerva cherry rajčat sůl a čerstvě mletý pepř
400g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, scezených a opláchnutých
4 vejce
120 g feta sýra indiánský chleba k podávání
Přehled dílů
32 dostupných

Šťastný nový rok
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
11. 3. 2016 na ČT1

Na parníku
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
18. 3. 2016 na ČT1

Hnízdění
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
25. 3. 2016 na ČT1

Když jím za dva
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
1. 4. 2016 na ČT1

Jídla pro duši
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
8. 4. 2016 na ČT1

Nejlepší pesto na světě
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
15. 4. 2016 na ČT1