Když vaření je láska a naopak… Jídlo začíná úlovkem, ač na to trochu zapomínáme. Dita je tedy u toho, když její táta, bratr a synovec chytají ryby. A hned pak jim úlovky uvaří. Režie David Ondříček

Obsah dílu

Přehrát vše

Když cukne splávek a z Berounky se vynořuje první lapená ryba je to nejen malý zázrak, ale taky čas na svačinu, kterou má Dita vždycky při ruce. Třem rybářům servíruje v krásném podzimu dýňovou polévku, a aby ryb nebylo málo, také rybí pomazánku. Odpoledne už má z čeho vařit: bude to z krásného dravce – candát s máslovou pěnou z čerstvých cibulek a pak pstruzi. Muži mají stále o čem mluvit: „Ne, takhle velký byl… a na toho malýho kapříka si políčíme příště.“

Recepty v tomto dílu

Dýňová polévka a dýňová polévka s kokosovým mlékem
Makrelová pomazánka
Candát s máslovou pěnou
Pstruh s bylinkami
Stopáž26 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD