
Vlakem
Obsah dílu
Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.
Části dílu

500 g kuřecích prsních řízků sůl
150 g hladké mouky
2 vejce
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce dijonské hořčice
150 g strouhanky
50 g parmazánu, nastrouhaného rostlinný olej na smažení
Dip:
150 g majonézy
80 g zakysané smetany sůl
1 lžička sušeného kopru mrkev, okurka, paprika k podávání

150 g slaniny
2 cibule, nakrájená najemno
1,1 kg mletého masa (1 díl vepřové plecko, 3 díly hovězí zadní)
2 starší rohlíky, nakrájené
100 ml mléka
1 vejce
5 stroužků česneku, prolisovaných
3 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžíce majoránky
3 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice sůl, pepř
Směs k potírání:
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce piva
2 lžíce oleje
2 lžičky sladké papriky

200 ml zakysané smetany
85 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
5 lžic rozpuštěného másla
180 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 kg švestek máslo mouka
Na drobenku:
80 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
50 g másla
1/2 lžičky skořice mandlové lupínky

Přehled dílů

Sourozenecká party
V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.

Vyprošťováky
Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.

Piknik
Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.

Po babičce
Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.

Moje dorty
Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.

Zavařování
Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.

Teplé sladkosti
Ze svého deníku Dita tentokrát vybrala teplé sladkosti, které v jejím životě hrají zvláštní roli. Zahání jimi chvíle, kdy bývá sama a sama být nechce.

Vlakem
Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.

Dětství
Jídla, která jsme jedli v dětství a zůstanou nám na celý život, Dita P. uvaří svému malému synovci Ondrovi.

Zabijačka
Autentická zabijačka, která Ditě připomene zážitek z dětství a také film Postřižiny. Přímo na statku pak uvaří své pojetí zabijačky.