
Zavařování
Obsah dílu
Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.
Části dílu

2 kg červené cibule
4 stroužky česneku
140 g másla
4 lžíce olivového oleje
140 g hnědého cukru
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků sůl a čerstvě namletý pepř
750 ml červeného vína
350 ml červeného vinného octa
200 ml portského vína

2 kg hrušek, zbavených jádřinců, napůl oloupaných, nakrájených na kousky
200 g krupicového cukru šťáva ze 4 citrónů
3 hřebíčky

1¾ l vody
250 g cukru
80 g soli
500 ml octa
3 kg okurek nakládaček
Do každé sklenice:
4 kolečka cibule
2 kolečka mrkve
10 hořčičných semínek
3 kuličky pepře
1 bobkový list
2 kuličky nového koření kopr, čerstvý

1 kg jahod, zbavených stopek, rozpůlených a omytých
1 lžíce vody
1 vanilkový lusk
1 kg krupicového cukru
125 ml citrónové šťávy

Přehled dílů

Sourozenecká party
V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.

Vyprošťováky
Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.

Piknik
Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.

Po babičce
Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.

Moje dorty
Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.

Zavařování
Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.