Jabloň domácí
Jablko je prastará plodina, která se objevuje již v Bibli. Ten příběh určitě všichni znáte. Jablka mají vysoký obsah vody a málo cukrů, jsou také mimořádně bohatá na vitamíny a mají vysoký obsah draslíku i vlákniny. Jablka zahánějí pocit hladu, takže hubnete bez práce a navíc upravují střevní mikroflóru. Budete-li jíst alespoň jedno jablko denně, podporujete svou imunitu a regenerujete organismus.
Přehrát video
Že jablko je jedna z nejdostupnějších plodin u nás, díky které do těla dostaneme vitaminy a vlákninu, je asi každému jasné. Ukážeme si pár tipů, jak jablka zpracovat tak, aby nás to celou zimu bavilo.

Šťavnatý salát z jablek, celeru a hroznového vína
Apple Pie s domácím pudinkem a brusinkami
Svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím
Jablečný punč jako za první republiky
Lučinová pomazánka
Pečené čaje
Vrkoč
Smoothie z kadeřávku
Vepřové koleno s vejmrdou
Tažený závin
Mikulášský vrkoč
Zemlbába Jany Prachařové
Hluchec a staročeská kachna
Rosol z letních jablek