
8/16 Moje panelstory
Část: Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky
Obsah dílu
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
Části dílu
Příprava: 20 minut Pečení: 40 minut
1 kg pevných brambor
200 g libové slaniny, nakrájené na kostičky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
8 vajec
200 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání
kyselé okurky k podávání
Na 6 porcí
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Pečení: 8–10 minut
21⁄2 l hovězího vývaru
500 g předvařeného hrachu
50 g slaniny, nakrájené na kostičky
2 lžíce másla
1 lžička sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžičky majoránky
2 stroužky česneku, drcené
1 lžíce čerstvých lístků majoránky na ozdobu
Na krutony
140 g bílého pečiva, nakrájeného na kostičky
1 stroužek česneku, drcený
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
Skořicové lívanečky
Na 4–6 porcí
Příprava: 15 minut Opékání: 15 minut
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
50 g krupicového cukru
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
370 ml podmáslí
200 g ricotty
rostlinný olej na smažení
moučkový cukr a skořice na obalení
125 g rozpuštěného másla na polévání
Příprava: 30 minut
Na tvarohový krém
2 kostky tučného tvarohu
7 lžic moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
Na čokoládový krém
200 g kvalitní hořké čokolády
200 g zakysané smetany
Na ovocnou náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
100 g jahod, nakrájených na kousky
1 lžíce citronové šťávy
80 g krupicového cukru
Na ozdobu
1 balení světlých nebo dvoubarevných esíček
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín