7 minut

8/16 Moje panelstory

Část: Francouzské brambory

Obsah dílu

Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

Části dílu

02:54
Francouzské brambory
Francouzské brambory
    Na 4–6 porcí
    Příprava: 20 minut Pečení: 40 minut
    1 kg pevných brambor
    200 g libové slaniny, nakrájené na kostičky
    2 lžíce másla
    1 cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
    8 vajec
    200 ml smetany ke šlehání
    sůl a čerstvě mletý pepř
    máslo na vymazání
    kyselé okurky k podávání
    10:30
    Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky
    Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky
      Hrachovka s krutony
      Na 6 porcí
      Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Pečení: 8–10 minut
      21⁄2 l hovězího vývaru
      500 g předvařeného hrachu
      50 g slaniny, nakrájené na kostičky
      2 lžíce másla
      1 lžička sladké papriky
      1 lžíce hladké mouky
      sůl a čerstvě mletý pepř
      3 lžičky majoránky
      2 stroužky česneku, drcené
      1 lžíce čerstvých lístků majoránky na ozdobu
      Na krutony
      140 g bílého pečiva, nakrájeného na kostičky
      1 stroužek česneku, drcený
      1 lžíce olivového oleje
      sůl a čerstvě mletý pepř
      Skořicové lívanečky
      Na 4–6 porcí
      Příprava: 15 minut Opékání: 15 minut
      220 g hladké mouky
      2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
      špetka soli
      50 g krupicového cukru
      4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
      370 ml podmáslí
      200 g ricotty
      rostlinný olej na smažení
      moučkový cukr a skořice na obalení
      125 g rozpuštěného másla na polévání
      18:19
      Pohár Věra
      Pohár Věra
        Na 5 pohárů po 200 ml
        Příprava: 30 minut
        Na tvarohový krém
        2 kostky tučného tvarohu
        7 lžic moučkového cukru
        1 smetana ke šlehání
        semínka z 1 vanilkového lusku
        Na čokoládový krém
        200 g kvalitní hořké čokolády
        200 g zakysané smetany
        Na ovocnou náplň
        200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
        100 g jahod, nakrájených na kousky
        1 lžíce citronové šťávy
        80 g krupicového cukru
        Na ozdobu
        1 balení světlých nebo dvoubarevných esíček
        Přehrát celé video
        Deník Dity P. - 9/16 Halušky ze Závady
        Stopáž27 minut
        Další díl
        9/16 Halušky ze Závady

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Deník Dity P. - 1/16 Šťastný nový rok
        Stopáž27 minut

        1/16 Šťastný nový rok

        II. řada

        Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

        Poslední vysílání 11. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 2/16 Na parníku
        Stopáž27 minut

        2/16 Na parníku

        II. řada

        Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

        Poslední vysílání 18. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 3/16 Hnízdění
        Stopáž27 minut

        3/16 Hnízdění

        II. řada

        Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

        Poslední vysílání 25. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 4/16 Když jím za dva
        Stopáž27 minut

        4/16 Když jím za dva

        II. řada

        Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

        Poslední vysílání 1. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 5/16 Jídla pro duši
        Stopáž27 minut

        5/16 Jídla pro duši

        II. řada

        Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

        Poslední vysílání 8. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 6/16 Nejlepší pesto na světě
        Stopáž26 minut

        6/16 Nejlepší pesto na světě

        II. řada

        Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

        Poslední vysílání 15. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 7/16 V Itálii na lanýžích
        Stopáž27 minut

        7/16 V Itálii na lanýžích

        II. řada

        Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

        Poslední vysílání 22. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 8/16 Moje panelstory
        Stopáž26 minut

        8/16 Moje panelstory

        II. řada

        Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

        Poslední vysílání 29. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 9/16 Halušky ze Závady
        Stopáž27 minut

        9/16 Halušky ze Závady

        II. řada

        Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

        Poslední vysílání 6. 5. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 10/16 Rodinný přebor
        Stopáž26 minut

        10/16 Rodinný přebor

        II. řada

        Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín

        Poslední vysílání 13. 5. 2016 na ČT1

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám