10 minut

5/16 Jídla pro duši

Část: Dýňový cheesecake

Obsah dílu

Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

Části dílu

02:30
Dýňový cheesecake
Dýňový cheesecake
    Na 8–12 porcí
    Příprava: 20 minut; Pečení: 1 hodina; Chlazení: přes noc
    Na korpus
    55 g pekanových ořechů
    115 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
    190 g zázvorových sušenek, nadrcených
    Na náplň
    340 g smetanového krémového sýra, pokojové teploty
    150 g krupicového cukru
    150 g tmavého cukru
    5 velkých vajec, pokojové teploty
    360 g dýňového pyré (viz Tip)
    180 ml smetany ke šlehání
    11⁄2 lžičky skořice
    Na ozdobu
    150 g bílého jogurtu s obsahem tuku min. 10 %
    70 ml smetany ke šlehání
    1⁄2 lžičky moučkového cukru
    11:32
    Líčka na víně s bramborovou kaší
    Líčka na víně s bramborovou kaší
      Na 6 porcí
      Příprava: 30 minut; Pečení: 21⁄2–3 hodiny
      4 lžíce olivového oleje
      3 lžíce hladké mouky
      sůl a čerstvě mletý pepř
      3x 400g hovězí líčka, očištěná, omytá a osušená
      2 karotky, očištěné a nadrobno nakrájené
      1 řapík celeru, očištěný a nakrájený nadrobno
      3 šalotky, nakrájené nadrobno
      3 stroužky česneku, nadrcené
      70 g rajčatového protlaku
      10 snítek tymiánu
      2 bobkové listy
      2 lžíce tmavého cukru
      500 ml suchého červeného vína
      750 ml hovězího vývaru
      1 lžíce kuliček růžového pepře
      Na bramborovou kaši
      1 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na stejné kostičky
      sůl
      120 g másla, nakrájeného na kostky
      180 ml smetany ke šlehání
      180 ml plnotučného mléka
      18:24
      Slepičí polévka
      Slepičí polévka
        Na 6–8 porcí
        Příprava: 15 minut; Vaření: 2–21⁄2 hodiny
        1 slepice, v celku nebo rozpůlená
        2 větší cibule, zbavené jen vrchní slupky
        1⁄2 celeru, očištěného, v celku
        3 mrkve, očištěné
        2 petržele, očištěné
        sůl
        10 kuliček pepře
        5 kuliček nového koření
        2 bobkové listy
        1 lžíce másla
        3 lžíce koňaku
        mletý pepř a špetka mletého zázvoru na dochucení
        nasekaná hladkolistá petrželka na ozdobu
        Na kapání
        2 vejce, případně trocha mléka
        5–6 lžic hrubé mouky
        špetka muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
        1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
        špetka soli
        Přehrát celé video
        Deník Dity P. - 6/16 Nejlepší pesto na světě
        Stopáž26 minut
        Další díl
        6/16 Nejlepší pesto na světě

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Deník Dity P. - 1/16 Šťastný nový rok
        Stopáž27 minut

        1/16 Šťastný nový rok

        II. řada

        Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš

        Poslední vysílání 11. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 2/16 Na parníku
        Stopáž27 minut

        2/16 Na parníku

        II. řada

        Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovo­pivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou

        Poslední vysílání 18. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 3/16 Hnízdění
        Stopáž27 minut

        3/16 Hnízdění

        II. řada

        Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky

        Poslední vysílání 25. 3. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 4/16 Když jím za dva
        Stopáž27 minut

        4/16 Když jím za dva

        II. řada

        Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi

        Poslední vysílání 1. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 5/16 Jídla pro duši
        Stopáž27 minut

        5/16 Jídla pro duši

        II. řada

        Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka

        Poslední vysílání 8. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 6/16 Nejlepší pesto na světě
        Stopáž26 minut

        6/16 Nejlepší pesto na světě

        II. řada

        Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny

        Poslední vysílání 15. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 7/16 V Itálii na lanýžích
        Stopáž27 minut

        7/16 V Itálii na lanýžích

        II. řada

        Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka

        Poslední vysílání 22. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 8/16 Moje panelstory
        Stopáž26 minut

        8/16 Moje panelstory

        II. řada

        Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra

        Poslední vysílání 29. 4. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 9/16 Halušky ze Závady
        Stopáž27 minut

        9/16 Halušky ze Závady

        II. řada

        Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem

        Poslední vysílání 6. 5. 2016 na ČT1
        Deník Dity P. - 10/16 Rodinný přebor
        Stopáž26 minut

        10/16 Rodinný přebor

        II. řada

        Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín

        Poslední vysílání 13. 5. 2016 na ČT1

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám