Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Martin Šec — Lidé — Česká televize

kameraman

narozen 13. února 1952

Začínal jako asistent kamery na známém filmu Božská Ema s Božidarou Turzonovovou v hlavní roli. Následně se jeho působení přesunulo zejména do televize, kde natočil téměř 30 filmů a seriálů. K těm nejznámějším či nejoceňovanějším patří Pražákům, těm je hej, Bylo nás pět, Hop nebo trop, Operace Silver A, Ach, ty vraždy!. K hranému filmu se vrátil velmi úspěšným a vizuálně hravým muzikálem Rebelové režiséra Filipa Renče. Spolupracoval s Martinem Šulíkem na dokumentárním cyklu Zlatá šedesátá a před hraným snímkem Cigán na dvojdílném celovečerním dokumentu 25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna.

Výběrová filmografie

  • Cigán (2011)
  • Santiniho jazyk (2011)
  • Ach, ty vraždy! – časti Zabijáci doktorky Kalendové, Hřích profesora Sodomky (2010)
  • 25 zo šesťdesiatych alebo Československá nová vlna (2010)
  • Svědomí Denisy Klánové (2009)
  • Zlaté šesťdesiate (2008)
  • Ďáblova lest (2008)
  • Brainstorm (2008)
  • Cesta do Vídně a zpátky (2007)
  • Operace Silver A (2007)
  • Tři životy (2007)
  • Nevlastní bratr (2006)
  • Živnostník (2005)
  • Hadí tanec (2005)
  • Hop, nebo trop (2004)
  • Moje Praha (2002)
  • Rebelové (2001)
  • Polojasno (1999)
  • Bylo nás pět (1994)
  • Historky od krbu (1994)
  • Pražákúm, těm je hej (1991)


Odkazy

Fotografie