27 minut

7. ledna 2021

Obsah dílu

Vláda prodloužila opatření do 22. ledna — Očkování v pražských domovech pro seniory — Na některých očkovacích místech chybí injekční stříkačky a jehly — Nemocnice v Královehrackém kraji prosím o pomoc — Práce silničářů — Havarovala přepravní sanitka — Noční požár v panelovém domě v Pelhřimově — Nájemníci z vyhořelé ubytovny v Kutné hoře, se stále nemůžou vrátit — Obyvatelé Žďáru nad Sázavou si zvykají na omezený jízdní řád MHD — Živý vstup Lucie Plíškové z Janských Lázní — Řeka Orlice u Týniště nad Orlicí je delší o čtyři sta metrů a získává podobu z osmdesátých let minulého století — Počítače dětem na distanční výuku — Odstrojování vánočního stromu na Staroměstském náměstí — Návrat vánočních stromků do půjčovny stromků — Vrcholí sklizeň rajčat

Části dílu

01:09
Vláda prodloužila opatření do 22. ledna
    Protiepidemická opatření v Česku budou v nynější podobě nejpřísnějšího 5. stupně trvat minimálně do 22. ledna - tedy s omezením volného pohybu, zákazem poskytování služeb a prodeje jiného než základního zboží a s distanční výukou ve školách.
    02:05
    Očkování v pražských domovech pro seniory
      Očkování proti covidu-19 v Česku postoupilo do prvních domovů pro seniory. Zájem o vakcínu má naprostá většina jejich obyvatel.
      03:31
      Na některých očkovacích místech chybí injekční stříkačky a jehly
        První zkušenosti ze započatého očkování proti koronaviru v domovech pro seniory ukazují, že jedna věc jsou dodávky vakcín, ale další - a často problémová věc jsou injekční stříkačky a jehly.
        05:29
        Nemocnice v Královehrackém kraji prosím o pomoc
          Včera byla v našem vysílání řeč a reportáž o nemocnicích Královéhradeckého kraje - že jsou kvůli rozsahu koronavirové nákazy na hranici posledních zbývajících kapacit, dnes o pomoc volají už i nemocnice v Karlovarském kraji.
          07:25
          Práce silničářů
            V Česku místy sněží, nejvíc sněhu - přes 5 centimetrů přes noc napadlo v pásu od jižních Čech přes republiku k severovýchodu - takže i na Vysočině a v Pardubickém kraji.
            09:50
            Havarovala přepravní sanitka
              Jinak, samozřejmě - komplikace způsobené sněhem se nevyhýbají ani záchranářům. Na silnici u obce Hlinné na Rychnovsku ráno havarovala přepravní sanitka - mimo silnici se převrátila na bok.
              10:17
              Noční požár v panelovém domě v Pelhřimově
                Hasiči museli v noci evakuovat tři desítky lidí z panelového domu na sídlišti v Pelhřimově: Hořela v něm elektroinstalace a dým zamořil celý jeden vchod s 33 byty. Nikomu se nic nestalo.
                11:33
                Nájemníci z vyhořelé ubytovny v Kutné hoře, se stále nemůžou vrátit
                  Zatímco lidi z paneláku v Pelhřimově už se domů mohli vrátit, nájemníci z ubytovny v Kutné Hoře, ve které hořelo na Nový rok, takové štěstí nemají - tam to ale bylo i s jednou lidskou obětí.
                  14:01
                  Obyvatelé Žďáru nad Sázavou si zvykají na omezený jízdní řád MHD
                    Kvůli pandemii koronaviru jezdily po městě prádzné autobusy.
                    15:48
                    Živý vstup Lucie Plíškové z Janských Lázní
                      Zavřené kvůli epidemické situaci v zemi musí z rozhodnutí vlády zůstat i skiareály. Kompenzace provozovatelům by se podle ministra průmyslu, obchodu a dopravy Karla Havlíčka měly rozdělovat podle nákladů na provoz a taky např. podle počtu sedaček lanovek.
                      18:27
                      Řeka Orlice u Týniště nad Orlicí je delší o čtyři sta metrů a získává podobu z osmdesátých let minulého století
                        Řeka Orlice u Týniště (nad Orlicí) mění podobu, teče tam obloukovou zátočinou a její koryto je o 400 metrů delší - tak jako to bylo do 80.let, kdy tam byl tok řeky uměle narovnán. Teď se ji Povodí Labe rozhodlo vrátit do původní podoby a umělé koryto zase zasypat.
                        20:04
                        Počítače dětem na distanční výuku
                          17 žáků, většinou druhého stupně Základní školy Neštěmická dostalo od nadace Women for Women (vimin for vimin) notebooky pro distanční výuku. Jedná se o žáky ze sociálně slabých rodin. Počítač zůstane dětem a to i žákům 9 tříd, kterým v příštím roce bude hodit třeba na středních školách.
                          21:56
                          Odstrojování vánočního stromu na Staroměstském náměstí
                            Pracovníci městské společnosti Technologie hlavního města Prahy dnes ráno začali odstrojovat vánoční strom na Staroměstském náměstí: A studenti školy na Jarově z dřeva tohoto smrku vyrobí nábytek pro domov seniorů v Malešicích.
                            22:22
                            Návrat vánočních stromků do půjčovny stromků
                              Lidi začínají vyhazovat vánoční stromky - podle tradice mají zůstat v domě do Tří králů. V lednu jich tak většina končí u kontejnerů, popeláři je pak svážejí do sběrných dvorů. Někteří taky živé jehličnany vrací zpátky do půjčoven.
                              23:44
                              Vrcholí sklizeň rajčat
                                Zatímco jsme uprostřed zimy a dokonce začalo sněžit, v největším skleníku v Česku - na farmě Bezdínek v Dolní Lutyni u Karviné vrcholí sklizeň rajčat. Pravda, i ve skleníku je v tomto ročním období nižší než v létě.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                8. ledna 2021

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž26 minut

                                17. května

                                Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                17. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. května

                                Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                16. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. května

                                Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                15. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                14. května

                                Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                14. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                13. května

                                Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                13. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. května

                                V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                10. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. května

                                Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                9. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                7. května

                                7. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                6. května

                                Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                6. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                3. května

                                Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                3. 5. 2024 na ČT1

                                Napište nám