Šalvěj lékařská
Pamatujete si na babské ucho ze Saxany? Tak to je šalvěj – všestranná léčivka a také skvělé koření. Ve staročeské kuchyni se používala tak hojně jako petrželka zejména k vepřovému a telecímu masu, do omáček, nádivek i k dochucení sýrů. Šalvějí se vyzbrojte i do období chřipkových epidemií a viróz – má antibakteriální a antivirotické účinky a kloktáním ulevíte kašli a bolestem v krku.
Přehrát video
 
			Kateřina a Linda se nejdříve vrhnou do domácích šalvějových bonbónů pro děti. Protože s výsledkem není spokojená především Kateřina, vydá se do Švýcarska podívat, jak to vypadá, když se bonbony profesionálně vyrábějí z bylin z horských svahů a podle 70 let staré receptury.

 Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling
 Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling  Domácí parfém z měsíčku, levandule a šalvěje
 Domácí parfém z měsíčku, levandule a šalvěje Domácí šalvějové bonbony
 Domácí šalvějové bonbony Čaje proti nachlazení a kašli
 Čaje proti nachlazení a kašli Kastilské mýdlo
 Kastilské mýdlo Bylinná směs proti molům
 Bylinná směs proti molům Nanuky na nachlazení z echinacei, zázvoru, citronu
 Nanuky na nachlazení z echinacei, zázvoru, citronu Králík pečený s kořenovou zeleninou
 Králík pečený s kořenovou zeleninou Šalvějový a mateřídouškový sirup
 Šalvějový a mateřídouškový sirup Pečená dýně na šalvěji s nudlemi
 Pečená dýně na šalvěji s nudlemi Oříšková paštika
 Oříšková paštika Krocan na bylinkách na díkuvzdání
 Krocan na bylinkách na díkuvzdání Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou
 Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou