Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling

omáčka
1 střední máslová dýně nebo dýně Sweet Dumpling 600 g
lžíce olivového oleje
½ polévkové lžíce usušené šalvěje
sůl a pepř
5 kuliček pepře
1 citron
parmazán a čerstvá šalvěj na ozdobení

Dýni rozpůlíme a potřeme polovinou rozmačkaného česneku, olejem a dáme péct při 190 °C na 40 minut, dokud nejde lehce od slupky.

Z upečené dýně vydlabeme dužinu, slupku vyhodíme, a naložíme do mixéru spolu se zbytkem česneku a 2 šálky vody. Rozmixujte dohladka a dosolte podle chuti.

těstoviny
400 g mouky – ideálně polohrubé
4 vejce
sůl

Smícháme vše v mixéru tak, aby bylo těsto správně vlhké a drželo pohromadě. Rozválíme a pak několikrát dokola protáhneme přes stroj. Nakonec nakrájíme na požadované tvary podle nálady a uvaříme.

Další recepty Celý díl