Domácí šalvějové bonbony

120 g medu
100 g krystalového cukru
2 lžíce nadrcených sušené šalvěje
šťáva z poloviny citronu

Med, cukr, šalvěj (nebo lípu či mátu) a citronovou šťávu povaříme. Hmota je hotová, jakmile kapku z ní vyndáme mimo hrnec a ztvrdne. Pak hmotu vylijeme na navlhčenou nebo namaštěnou desku, mokrým nebo namaštěným nožem krájíme na kostičky a po ztuhnutí ji ukládáme do sklenic pod víčko, aby nezvlhly.

Šalvějové bonbóny

Šalvějové bonbóny

Kateřina a Linda se nejdříve vrhnou do domácích šalvějových bonbónů pro děti. Protože s výsledkem není spokojená především Kateřina, vydá se do Švýcarska podívat, jak to vypadá, když se bonbony profesionálně vyrábějí z bylin z horských svahů a podle 70 let staré receptury.

Rady a tipy: