25 minut

15/16 Až se budu vdávat

Obsah dílu

Svatební menu bez experimentů, tradiční a dokonalé. Svíčková, knedlíčková polévka a koláče,

Části dílu

01:12
Chodské koláče
    Na 10–12 koláčů:
    70 g droždí
    500 ml teplého mléka nebo i víc
    220 g krupicového cukru + kostka cukru na kvásek
    1 vejce + 3 žloutky
    1 kg polohrubé mouky
    250 g másla, změklého
    1 sáček vanilkového cukru kůra nastrouhaná z 1 citronu
    1 lžička soli
    100 ml rumu
    1 lžíce oleje
    1 rozšlehané vejce na potření okrajů koláčů mandle a rozinky na ozdobu
    Na tvarohovou náplň:
    1,5 kg tučného tvarohu (ne ve vaničce) krupicový cukr podle chuti
    250 ml smetany ke šlehání rum, citronová kůra a 1 vanilkový cukr
    1 lžíce solamylu
    125 g změklého másla
    3 bílky
    Na makovou náplň:
    250 g kvalitního máku krupicový cukr podle chuti špetka skořice
    1 vejce
    5 rumových perníčků, den předem namočených do vody
    Na povidlovou náplň:
    750 g švestkových povidel citronová šťáva podle chuti rum podle chuti
    1 lžíce solamylu
    10:37
    Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
      Pro 6–8 osob:
      5 lžic rostlinného oleje
      1 volská oháňka
      1 cibule
      300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
      1 lžíce rajského protlaku
      50–100 ml červeného vína
      1 bobkový list
      5 kuliček nového koření
      10 kuliček černého pepře sůl petrželka na ozdobu
      Na játrové knedlíčky:
      200 g kuřecích jater, očištěných
      40 g másla
      1 vejce
      1 lžíce majoránky sůl a pepř
      4 stroužky česneku, nadrcené strouhanka
      16:24
      Svíčková omáčka
        Pro 4–6 osob:
        6 lžic másla
        6 lžic rostlinného oleje
        700 g falešné svíčkové sůl a bílý pepř
        2 cibule, nakrájené nadrobno
        3 velké mrkve, nastrouhané
        1 malý celer, nastrouhaný
        1 větší petržel, nastrouhaný
        1 lžička sušeného tymiánu
        5 bobkových list
        8 kuliček nového koření
        2 lžíce cukru
        20 ml octa
        2 lžíce brusinek
        1 lžíce dijonské hořčice
        1 lžíce plnotučné hořčice
        2 kolečka citronu, bez kůry
        1 zakysaná smetana
        1 smetana na šlehání citron, šlehačka a brusinky na ozdobu
        Přehrát celé video
        Stopáž25 minut
        Další díl
        16/16 Vánoce

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Stopáž26 minut

        1/16 Sourozenecká party

        I. řada

        V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.

        11. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        2/16 Vyprošťováky

        I. řada

        Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.

        18. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        3/16 Piknik

        I. řada

        Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.

        25. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        4/16 Po babičce

        I. řada

        Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.

        2. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        5/16 Moje dorty

        I. řada

        Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.

        9. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        6/16 Zavařování

        I. řada

        Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.

        16. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        7/16 Teplé sladkosti

        I. řada

        Ze svého deníku Dita tentokrát vybrala teplé sladkosti, které v jejím životě hrají zvláštní roli. Zahání jimi chvíle, kdy bývá sama a sama být nechce.

        23. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        8/16 Vlakem

        I. řada

        Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.

        30. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        9/16 Dětství

        I. řada

        Jídla, která jsme jedli v dětství a zůstanou nám na celý život, Dita P. uvaří svému malému synovci Ondrovi.

        6. 11. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        10/16 Zabijačka

        I. řada

        Autentická zabijačka, která Ditě připomene zážitek z dětství a také film Postřižiny. Přímo na statku pak uvaří své pojetí zabijačky.

        13. 11. 2013 na ČT2

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám