Úvod

Sobota 19. 9. 2020 po půlnoci

Za dalším opravdu velmi neobvyklým zásahem našeho kuchařského týmu stála velká náhoda. Na cestě k jinému případu bylo nutné nakoupit čerstvou zeleninu. Původně plánovaný rychlý nákup se ale nakonec proměnil ve velkou sázku o to, zda je možné uvařit jinde než v kuchyni, ale zase tam, kde budou všechny suroviny přímo po ruce. Tentokrát se totiž ocitneme v jednom malém, ale opravdu stylovém obchůdku, který připomínal právě onu říši ovoce a zeleniny, a našemu týmu doslova učaroval. A protože této sympatické říši vládl i sympatický pan Marek, který nelenil a pro náš tým nachystal vše, co bylo potřeba, bylo možné bez obav se pustit do vaření.
A z čeho se bude vařit, je tím pádem zcela jasné! Lehký koktejl z brokolice, fenyklu a zeleného chřestu se šampaňským a parmskou šunkou, marinovaný lilek, pečená rajčata s česnekovým olejem a bazalkou a batátové pyré, budou jistě zajímavou inspirací pro ty, kteří zeleninu milují. A pro jedlíky masa, aby nebyli smutní, budou navíc špízy z kuřecích stehen s bylinkami. A pro všechny dohromady pak tvarohový dort s ovocem, který bude příjemným zakončením tohoto lehkého menu.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, borůvky, brambory, brokolice, bylinky, česnek, dezert, dietní pokrmy, dort, jahody, kuřecí maso, lesní ovoce, ovoce, předkrm, příloha, rajčata, salát, studená kuchyně, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Paštiky a paštičky

6. 6. 2009 09:35 ČT1

David je šikovný a podnikavý muž, hýří zajímavými nápady, vymýšlí nejrůznější hry a spřádá originální plány. Svoje vlastnosti a dovednosti dokáže s velkým nasazením a hlavně úspěchem uplatnit i v…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení