Koktejl s fenyklem

200 g zeleného chřestu
200 g brokolice
1 ks čerstvého fenyklu
50 g šalotky
50 ml panenského olivového oleje
100 ml suchého sektu
30 ml bílého vinného octa
1 lžička cukru
sůl
bílý pepř
Chřest a brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Ihned po uvaření vložte do ledové vody – zachovají si tak svěží barvu. Nakrájíme je na menší kousky stejně, jako čerstvý fenykl. Vše smícháme se zálivkou připravenou z jemně nasekané šalotky, olivového oleje, sektu, vinného octa, cukru a špetky soli a pepře, a dáme asi na půl hodiny do chladu.
Nejlépe koktejl vynikne, budeme-li ho podávat ve skle, zalitý trochou sektu a ozdobený stočeným plátkem parmské šunky. Nejlepší je kvalitní suchý sekt.
Ohodnoťte tento recept: